Zápas, který rozhodne: ASC Klinika vs FC SŽDC

Tuesday, 21 March

Zápas, který rozhodne: ASC Klinika vs FC SŽDC

Short url: 

https://squ.at/r/2x7f

V dopise jsme vyzvali Správu železničních dopravních cest k fotbalovému utkání, které rozhodne o tom, kdo získá Kliniku na věky věků a kdo ne.

Zápas proběhne v úterý 21. března na plácku parku Parukářka. 
Na místě bude vegetariánské občerstvení a pivo.
Zveme!

Text dopisu:

Vážená Správo,

je to více než půl roku, co ses ty, Správa železniční dopravní cesty, a my, autonomní sociální centrum Klinika, dostali do vztahu. Není to vztah jednoduchý, takové manželství z donucení, které končí spory o majetek.

Jde o ten dům na Jeseniově 60. My ho užíváme, a ty ho chceš. Chtěli jsme jednat: třeba o tom, jestli by sis jako fakt velká organizace nemohla od státu vzít jinej dům. Je jich spousta, víš?
Chtěli jsme jednat o tom, jestli bychom tu nemohli zůstat aspoň do doby, než připravíš projekt. Než provedeš změnu územního plánu.

Ale ty ses rozhodla komunikovat jen skrze výhružky vyklizením a nelegálníma finančníma sankcema. Naštvaně jsi prskala, že v tom léta prázdným domě se děje něco jinýho, než bys chtěla. Zařídila jsi, že voda, která v něm po dlouhý době poslední dva roky umožňovala život, už neteče.

Přemýšleli jsme, co s tím, a pak nám to došlo. Pojďme si o Kliniku férově zahrát.

Zápas ve fotbale. Ty proti nám. Jedenáct proti jedenácti. Šedesát minut, jeden poločas. Jeden rozhodčí. Kdo vyhraje, získává Kliniku na věky věků. Kdo prohraje, může se jít vysmrkat.

Tímto tě, Správo, oficiálně zveme k zápasu, který proběhne 21. března na plácku parku Parukářka, v příloze přikládáme mapku. Začátek v 16:30. Jedinou podmínkou je, aby všechny hráčky a všichni hráči tvého týmu byli zaměstnanci a zaměstnankyněmi správy, stejně jako náš tým bude složený z členů a členek kolektivu Kliniky.

Bude pivo a vegetariánské občerstvení, svačinu si brát nemusíš.

S pozdravem a přáním brzkého shledání,
Tadeáš Polák, Petr Vrabec

Date & Time: 

Tuesday, 21 March, 2017 - 16:30

Category: 

  • action/protest/camp
  • meeting

Price: 

  • free
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy