Udržme Kliniku, buďme jako Hirvitalo!

Monday, 20 March

Udržme Kliniku, buďme jako Hirvitalo!

Short url: 

https://squ.at/r/2wl0

Z jiného světa, z daleké Scandinávie z Finska, přijedou squatteři vyprávět o jednom domě, kde se stát rozhodl nebýt nepřítelem. 

Kulturní centrum Hirvitalo (Hirvi - Los, Talo - dům) 
funguje už přes 10 let. 
Po deseti letech prodlužování smluv, dostalo záštitu rovnou na dalších 5 let.
Začalo jako squat. 
Dneska je institucí svého druhu. 
Fenoménem finské kulturní scény.
Ověnčené státní cenou za kulturu a cenou Svazu finských umělců.

Jak se jim to podařilo? Zjistíme! 
Přijďte se inspirovat a přesvědčit, že jiný svět je možný.

HIRVITALO - centrum současného umění Pispala (Pispalan nykytaiteen keskus) je galerie a sociální centrum s hlavním cílem stimulovat místní kulturní aktivity a obohatit všechny druhy uměleckého / kulturního dění v obci. 
HIRVITALO je neziskový kulturní prostor, který je otevřený všem a pro všechny. Hirvitalo má k dispozici kuchyň, je zde prostor pro výstavy, instalace, happeningy a další projekty ve 3 podlažích. Je to příjemné místo, kde můžete jen být a dělat různé aktivity drop-in způsobem. Kde můžete vždy najít přátelské lidi, popovídat si s šálkem kávy během dne i většiny večerů.

Zahrada Hirvitala poskytuje dostatek prostoru pro organizování venkovních událostí, ale je zde také permakultura, záhony, skleník a mnoho prostoru pro další umělecké vyžití. 

HIRVITALO je pro lenost a tvořivost! 
Kontaktujte nás, pokud máte zájem, podívejte se do fóra, nebo jen drop-out, drop-by nebo drop-in! My všichni jsme od toho Hirvitalem, galerií Pispaly! A chceme začít propojovat síť alternativní evropské kultury. 
Mezinárodní spolupráce (literatura, hudba, umění, workshopy, revoluce ) je důvod, proč jdeme na Kliniku ukázat naše věci. Klinika a Hirvitalo má docela moc společné.
Kulturní centrum Hirvitalo (Hirvi - Los, Talo - dům) funguje už přes 10 let. Začalo jako squat, ale dneska je institucí svého druhu, fenomén na finské kulturní scéně. 
Například jsme dostali státní cenu za kulturu a cena od Svazu finských umělců.

web: http://www.hirvikatu10.net/wordpress.1/
FB: Hirvitalo Pispalan Nykytaiteen Keskus

Date & Time: 

Monday, 20 March, 2017 - 19:00

Category: 

  • bar/cafe
  • discussion/presentation
  • meeting

Price: 

  • free
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy