Weggeefwinkel

Saturday, 10 October

Weggeefwinkel

Short url: 

https://squ.at/r/8o5

Weggeefwinkel Haarlem geeft gratis kleren, klein huisraad en andere spullen weg aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Heb je zelf spullen die je niet (meer) nodig hebt? De Weggeefwinkel Haarlem verzamelt, hergebruikt en geeft weg! Iedereen (behalve handelaren) is welkom, de koningin tot aan daklozen. Seksisme/racisme/discriminatie/pesten van vrijwilligers/spullen meenemen om door te verkopen/spullen voor de ingang zetten is bij ons niet toegestaan. Wij verwachten dat bezoekers zich aan onze huisregels houden. De Weggeefwinkel is geen echte winkel, maar een bezoekplek. Overschotten van spullen die wij echt niet aan de straatstenen kwijt kunnen gaan naar goede doelen, die het weer hergebruiken dit wordt altijd gepubliceerd op onze website. O.a. Stichting Tabitha. Dit alles is beter dan weggooien. Wij werken samen met o.a. Stichting Release(winterjassenactie), het Buuvproject en jongerencentrum Flinty’s. Ook promoten wij onze Weggeefwinkel met flyers die via de voedselbank pakketten verspreid worden.

 Hoe werkt dit krakers initiatief? Doordat de Weggeefwinkel op alle mogelijke manieren het gebruiken van geld probeert te vermijden, blijven de kosten laag. Alle medewerkers werken vrijwillig, de spullen worden gratis gebracht en de opslag en uitgifte van spullen vindt plaats in kraakpanden ofwel op straat. De wereld draait om de zon, niet om geld.

Adres: Rijksstraatweg 350
Openingstijden: Do 15:00 – 19:00
Za 12:00 – 17:00

Bij onverwachtse sluiting kondigen wij dit aan op de website en facebook

Kraken gaat door!

Date & Time: 

Saturday, 10 October, 2015 - 12:00

Category: 

  • (free) shop/market

Price: 

  • free

email: 

Rijksstraatweg 350
Netherlands

Squat: 

Evicted squat

Afscheid - De vrijwilligers van de Weggeefwinkel willen graag afscheid nemen van hun bezoekers op zaterdag 2 januari 2016 vanaf 14:00 uur in de dan inmiddels lege winkel. Iedereen is van harte welkom voor drankje en een praatje.

categories: 

  • (free) shop/market