Mobi večer na antinacionalistické demo 17. listopadu (Ostrava)

Friday, 21 October

Mobi večer na antinacionalistické demo 17. listopadu (Ostrava)

Short url: 

https://squ.at/r/2dw3

17. listopadu hodláme demonstrovat v ulicích Prahy. Přineseme do veřejného prostoru téma solidarity bez hranic a kritiku nacionalismu politického mainstreamu. Zároveň z něj vytlačíme ultrapravici.

Jste-li z Ostravy nebo okolí, doražte v pátek do provozu Hlubina na mobi večer. Na programu bude nejprve přednáška na téma "Zkratkovitý antikapitalismus a levicový antisemitismus", ve které budeme mířit do vlastních (levicových) řad. Poukážeme na to, že ne každá kritika kapitalismu je progresivní a ne zřídka je ve své podstatě nacionalistická a antisemitská.

Ve druhé části vás pozveme na demonstraci, jež proběhne 17. listopadu v Praze. Budeme mluvit o důvodech jejího svolání a její podobě a poskytneme praktické informace.

Vedle našeho mobi se můžete těšit na přednášku našeho spřáteleného kolektivu Probuď domy, jež bude pozvánkou na demonstraci "RPG smdí. BYTY lidem!, která proběhne 30. října v Ostravě a která chce upozornit na problém spekulací s byty.

Po obou mobi přednáškách bude následovat koncert [www.facebook.com/events/1659835004328535/] pořádaný kolektivem Plan B Hardcore Cafe.

Více info k demu už brzy na našem webu: http://nerasismu.cz/

Date & Time: 

Friday, 21 October, 2016 - 18:00

Category: 

  • discussion/presentation

Iniciativa Ne rasismu je antifašistická skupina. Přestože ve své společensko-politické kritice vycházíme z radikálně levicových pozic, nechceme se omezovat a svazovat žádnou konkrétní ideologií.