Weggeefwinkel Utrecht

Weggeefwinkel Utrecht

Short url: 

https://squ.at/r/2cbg

De Weggeefwinkel streeft naar een samenleving waar het niet gaat om steeds meer en meer spullen, geld of concurrentie, maar waar door samen te werken en te delen genoeg is voor iedereen.

De Weggeefwinkel viert de verschillen tussen mensen en dankt er haar bestaansrecht aan. De broek waar jouw kind uitgegroeid is past een ander voorlopig nog prima, de kopjes waar iemand anders op uitgekeken is zijn precies wat je zocht en dat foeilelijke schilderij dat je van je schoonmoeder had gekregen staat elders perfect bij het interieur!

De Weggeefwinkel hoopt door spullen door te geven de ‘noodzaak’ tot productie in te perken. Veel kleding en andere producten worden door kinderen of volwassenen onder slechte arbeidsomstandigheden geproduceerd. Door chemicaliën en energieverbruik berokkenen de fabrieken enorm veel schade aan milieu en natuur. En is het niet zonde om spaarzame grondstoffen en energie te gebruiken om nog meer te maken van wat we al hebben?

De Weggeefwinkel wil ook de absurde hoeveelheid afval inperken. Heel veel dieren sterven met een maag vol plastic. Goede, bruikbare spullen worden verbrand omdat de vorige eigenaar er genoeg van had, met alle CO2 en andere nare viezigheid in de lucht als gevolg.

De Weggeefwinkel biedt een goede reden om je zolder eens op te ruimen, om te zorgen dat iemand anders dat geweldige boek ook kan lezen, om je lievelingstrui die net niet meer past een tweede kans te geven.

De Weggeefwinkel is daarnaast een plek waar mensen gratis koffie of thee kunnen krijgen (en koekjes, als iemand die gebracht heeft), even kunnen zitten zonder iets te hoeven, een praatje kunnen maken, onder mensen kunnen zijn.

En o ja, we hoeven er geen geld voor.

opening times: 

woensdag en zaterdag 14.00 – 17.00 (augustus gesloten)
spullen brengen ook di & do 14.00 – 16.00

categories: 

  • (free) shop/market

email: 

Weggeefwinkel Utrecht
2e Daalsedijk 2a
Netherlands

Squat: 

Former squat, now legalised
There are no upcoming events.