Boekpresentatie: Anarchisme – een introductie * Nijmegen

Tuesday, 19 June

Boekpresentatie: Anarchisme – een introductie * Nijmegen

Short url: 

https://squ.at/r/5poy

Op dinsdag 19 juni vindt in Nijmegen een presentatie plaats van het boekje “Anarchisme – een introductie: een analyse van het heden en verleden; strategieën voor de toekomst”. Het is een uitgave van de Vrije Bond die te gast is om de presentatie te verzorgen.

Op deze informatieve avond zal de totstandkoming van het boekje worden toegelicht en een korte inleiding in het anarchisme worden gegeven aan de hand van deze nieuwe uitgave. Daarbij zullen we kijken hoe anarchistische principes behulpzaam kunnen zijn voor de verandering van de maatschappij. Na de inleiding zal er gelegenheid zijn voor vragen en discussie.

Het doel van de bijeenkomsten zijn allereerst natuurlijk de nieuwe uitgave van de Vrije Bond onder de aandacht te brengen en een introductie te geven op het anarchisme. Daarnaast echter is een bijkomend doel dat we mensen willen stimuleren eigen structuren op te zetten in hun stad of dorp. We willen kijken hoe we mensen kunnen met middelen en ervaring kunnen ondersteunen om een eigen lokale structuur op te zetten.

Op de avond zal uiteraard het boekje zelf verkrijgbaar zijn.

 

Wil jij ook een presentatie in jouw stad of dorp organiseren , stuur ons dan een mailtje via secretariaat@vrijebond.nl Heb je geen toegang tot een zaal? We willen ook experimenteren met bijeenkomsten thuis, voor bijv. vrienden en bekenden.

Date & Time: 

Tuesday, 19 June, 2018 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation

Topics: 

  • Boekje
  • boek
  • Vrije Bond
  • anarchisme
  • introductie

Price: 

  • free
de Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
De Grote Broek
6511 PK Nijmegen
Netherlands

The Vrije Bond (Free Union) is a group of people who are trying to build a different society: a society without hierarchies, without oppression and without exploitation of humans, animals and the environment; an anarchist society in which we deal with each other on a basis of equality.

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours