Amazon a jeho podnikatelský model: co je zajímavé vědět

Saturday, 30 November

Amazon a jeho podnikatelský model: co je zajímavé vědět

Short url: 

https://squ.at/r/7jks

Je to jedna z nejvýkonnějších firem světa. V čem spočívá její inovativní model a co nám říká o možnostech kapitalismu? A co znamená pro pracující? O Amazonu budeme mluvit na prezentaci KPK/MC v prostoru39 v sobotu 30. listopadu od 15.00 hodin.

Chceme-li mít šanci dospět ke kritice kapitalismu, která nebude ideologická, povrchní, formální a moralizující a pořád dokolečka, je důležité zajímat se o konkrétní, praktické fungování a rozvoj kapitálu a firem. Amazon je pro svou originalitu významným příkladem.

Podíváme se na historii firmy i metody a rozsah jejího podnikání. Na to, jak dokázal snížit rizika vlastního podnikání a využít potřeb jiných firem. Naše prezentace se na model Amazonu podívá skrze marxistické kategorie koncentrace, centralizace nebo konkurence kapitálu.

K dispozici bude česká verze brožurky, která Amazon analyzuje.

Těšíme se!

Date & Time: 

Saturday, 30 November, 2019 - 15:00

Category: 

  • discussion/presentation

Price: 

  • free
Prostor39
Řehořova 33/39
130 00 Prague
Czech Republic

Salé was an anarchist infocentrum in Prague, Czech Republic. We offered a space for anti-authoritarian collectives and individuals.

Now we do events at other nice places around.

categories: 

  • advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / work space/diy

opening times: 

Check on website