Trouble #18: ACAB

Thursday, 18 April

Trouble #18: ACAB

Short url: 

https://squ.at/r/6key

V 18. epizodě Trablu se podíváme na instituci, kterou milujeme nesnášet – Policii.

Policie je v první linii obrany státu a posiluje veškeré nelegitimní mocenské hierarchie. Je to policie, která zaklepe na vaše dveře, když vás vyklízejí z vašeho domova. Je to ona, která chrání buldozery a stavby ropovodů skrz území, kde bydlíte. Jsou to její obušky a gumové projektily, které rozdělují naše demonstrace a brání riotům. Je to ona, která chrání kapitál. Je to policie, která nás utlačuje. A bez vyjímek jsou to všichni bastardi.

Zvětšující se interní krize kapitalismu nadále představuje existenciální hrozbu pro samotné základy státní moci, a tak vlády po celém světě zdvojnásobují svou vnitřní bezpečnost. V mnoha případech se to děje formou intenzivního militarizačního a protipovstaleckého výcviku... procesu, který stírá hranice mezi domácí policejní silou a vojenskou armádní silou. Ale více vybavená policie neřeší základní příčiny útlaku, vykořisťování a ničení životního prostředí zapříčiňující sociální nepokoje....pokud něco, tak to možná tak zvyšuje sázky.

 


 

Date & Time: 

Thursday, 18 April, 2019 - 19:00

Category: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • film
  • food
  • (free) shop/market

Price: 

  • free
Salé
Orebitská 14
Czech Republic

Salé was an anarchist infocentrum in Prague, Czech Republic. We offered a space for anti-authoritarian collectives and individuals.

Now we do events at other nice places around.

categories: 

  • advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / work space/diy

opening times: 

Check on website