EN'DREK CONTEST in KONCERT

Saturday, 30 July to Sunday, 31 July

ENDREK KONTEST + KONCERT

Short url: 

https://squ.at/r/1o6r

 

Predstavljamo vam EnDrek contest:

Dogajalo se bo 30. julija 2016, z začetkom dogajanja ob 17.00.

Ob 18.00 bo dogajanje zagnalo tekmovanje v tapkanju, ki mu bo ob 18.30 sledil best trick contest na skateparku. Podelilo se bo tudi nagrado za rider of the day.

Večerni program se bo odprl ob 21.00, s projekcijo krajšega dokumentarnega zvarka o lokalni sceni z naslovom Obala riders, zatem pa bojo Inde zatresli novopečeni Gumeni čamac (punk/hc, Lucija) in stari znanci In the crossfire (hc, Laško).

"Laptop v živo" bo med contestom in po koncertu (after v znamenju 80'ih) upravljal Čurlo (JZA crew, NG)

V teku dogodka se bo zbiralo prostovoljne prispevke za betoniranje notranjega skateparka.

 

NEKOČ

V mestecu ob Tržaškem zalivu je stal čudovit skatepark, ki je bil najboljši daleč naokrog. Vsak dan ga je furalo na desetine nadobudnih mladeničev, ki so se v največji sopari, najhujši burji in vseh ostalih vremenskih razmerah učili novih trikov in se družili.

S švicem, deskami, krvjo in vijaki so redno vzdrževali svoje največje bogastvo in tam prirejali nepozabne dogodke. Največji med njimi je bil Pendrek contest, ki se je v Kopru prvič zgodil leta 2002 in se zatem dogajal vsako leto do 2008. V času tega dogodka je bila Bonifika vsakič ponovno poplavljena, a ne z Jadranskim morjem, ampak s stotinami skejterjev iz vseh koncev, ne samo Slovenije. Dogajali so se koncerti, pekli so se čevapi, skakalo se je v morje, kampiralo se je v šotorih, bile so bogate denarne nagrade. Nekoč.

 

DANES

Od starega skateparka je ostala samo še prazna asfaltna ploščad, ki je že od leta 2011 spomenik neizpolnjenim obljubam župana. Prav v prejšnjih dneh se je v medijih pojavila novica, da bodo tam nastala dodatna nogometna igrišča, kljub temu da jih je na Bonifiki že precej in niso nikoli vsa zasedena. Medtem, pa je obljubljeni projekt gradnje skateparka ob semedelski promenadi zastal, zaradi, tako občina, „drugačnih prioritet“. Obljub se ne da pofurat, zato smo samoiniciativno postavili nekaj ramp ob nekdanji tovarni Inde.

Dobre infrastrukture ni več, riderji pa še vedno smo. Dobrega starega Pendrek contesta, kot smo ga poznali ne bo več, je pa vredno poskusiti narediti najboljši približek.

 

 

Od 18h naprej: tekmovanje v tapkanju

Ob 18.30: best trick na sk8parku

Ob 21.00: Dokumentarni film - lokalna sk8 scena

Dodatna nagrada: rider of the day

Ob 22h: KONCERT:

\t In the crossfire (Laško, HC)  [www.facebook.com/inthecrossfireITC/]
\tGumeni Čamac (Lucija, Punk/HC)

 

Date & Time: 

Saturday, 30 July, 2016 - 20:00 to Sunday, 31 July, 2016 - 01:00

Topics: 

  • koncert
INDEPLATFORMA
Ulica 15. Maja 6
6000 Koper
Slovenia

Squat: 

Evicted squat

Autonomous spaces under attack, support the struggle!
Call for solidarity actions for INDE squat in Koper, Slovenia

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / party / radio/tv / theater / work space/diy