INDELETNICA

Thursday, 4 February to Monday, 8 February

INDELETNICA

Short url: 

https://squ.at/r/1dv0

Indeletnica? Tako je! 5. februarja 2015 smo na našo prisotnost opozorili s 4-dnevnim otvoritvenim maratonom. Bilo je še vse prašno, na pol prazno, hladno in temno. IN DEjansko  je leto, ki se je obrnilo naokrog, prineslo ogromno. V zaskvotanih prostorih, ki smo jih soustvarjali in opremljali ter nato uporabljali, smo ustvarili tudi nove odnose. Kolegialne, prijateljske, ljubezenske, solidarne. Zato lahko otvoritveni maraton podaljšamo in premagamo z obletničnim 5-dnevnim!

4.februarja 2016 se bomo skupaj začeli spominjati, kaj točno smo postorili v letu koze. (Vsekakor smo prepogosto motili Zagraščansko kozo, ko smo hodili k njej po vodo.) Trudili smo se, da bi to bili dnevi, napolnjeni z vsebinami, ki jih sicer pogrešamo, kaj pa drugega. Upajmo, da bo tudi opica prinesla veliko novega in še boljšega. Požegnaj jo z nami in pridi ta teden na obisk!

Četrtek, 4.2. ob 18h
Predstavitev občasnika Počasnik
Otvoritev razstave UPI - zgubljeni čas
Animateka

Petek, 5.2. ob 18h
Predstavitev zbornika ČKZ o rasizmu “Razrezani svet”
Sk8 dokument - Obalna sk8/bmx scena
Zana (DJ set)
N’Toko (DJ set)
Čunfa (DJ set)

Sobotek, 6.2. ob 21h
Skate muvi
Bmx muvi
Grime
Svinjske tačke
FPZ ZBorke

Nedeljek, 7.2. ob 18h
»Posvetovalna« skupščina
Večerja
Campo Krizi

Ponedeljek, 8.2. ob 18h
Družabni večer
Kratki filmi Karpa Godine (v sodelovanju z društvom Kraken)

 

Četrtek, 4. 2.
Ob 18h začnemo s predstavitvijo prve številke občasnika, ki smo ga poimenovali Počasnik. Počasnik je nastal v želji po ustvarjanju tiskanega medija in za potrebe izražanja in komuniciranja skupnosti UP Inde. 28 strani v formatu A4 smo napolnili z raznovrstnimi vsebinami, resnimi in zabavnimi. Med njimi najdemo npr. članek o ponovni uporabi opuščenih industrijskih objektov, intervju z Erikom Valenčičem, Bolonjsko muco, zgodbo o posledicah evropske izobraževalne politike, itn. Mladi obalni pesniki so prispevali stran s poezijo, svoje mesto imajo tudi recept, strip in križanka. Počasnik je skupnostni občasnik in k njegovemu ustvarjanju so vabljeni vsi. Pridi na predstavitev in si zagotovi, da boš med prvimi, ki bo prelistal tole počasno čudo!

Predstavitvi sledi otvoritev razstave fotografij, ki so nastale v Inde letu, po izboru naše najbolj vestne fotografinje. V tem letu se je precej dogajalo in s to razstavo želimo zajeti to dogajanje in ga na nek način podoživeti in premisliti, da se bolje zavemo, kaj vse smo naredili.

Okoli 20h sledi še projekcija izbora risank s festivala Animateka, ki bo trajala približno eno uro.

Seveda bomo tudi kaj prigrizni, spili in po debatirali.

 

Petek, 5. 2.
Ta dan vas Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo vabi na predstavitev tematske številke Rasizem: Razrezani svet in pogovor, ki bo začela približno ob 18h.

Na razpravi sodelujejo: Mitja Velikonja (predavatelj na FDV), Nikolai Jeffs (predavatelj na FHŠ), Veronika Bajt (Mirovni inštitut)  in Iztok Šori (Mirovni inštitut).

Omizje bo povezovala Nina Kozinc, odgovorna urednica ČKZ.

Razlogom za številko ČKZ o rasizmu vsakodnevno pritrjujejo politične in družbene razmere pri nas in v Evropi ter njeni soseščini. Nestrpnost, ksenofobija in rasizem političnih strank in skupin do beguncev so se iz obskurnosti prestavili v središče političnega odločanja, žanr medijske paranoje je v popolnem razcvetu, sovražni govor normaliziran, zapirajo se državne meje in postavlja rezilne ograje ter sprejemajo se vse ostrejše zakonodaje s področja mednarodne zaščite beguncev. Skrajno rasistične politične stranke so že nekaj časa del evropskega parlamenta in drugih institucij odločanja. Desničarske in skrajno desničarske stranke se krepijo že zadnjih deset let, volilni rezultati se jim vidno izboljšujejo. Članstvo in vidnost v javnosti so okrepile paramilitaristične, skrajno desničarske skupine na vseh koncih Evrope, ki na zaprtih taborih malikujejo fašizem in nacizem, v javnem življenju pa žanjejo odobravanje s sklicevanjem na patriotizem, t. i. »dobri nacionalizem«. Njihove tarče so migranti, muslimani, Romi, pozivajo k linču LGBT-ljudi, slavijo vojno in holokavst. Vse bolj urgentno postaja vprašanje, kakšne odgovore na sodobno dogajanje ponuja t. i. levica.

Avtorice in avtorji (po vrstnem redu objavljenih člankov): Mojca Pajnik, Giovanna Campani, Vlasta Jalušič, Gal Kirn, Egon Pelikan, Irena Šumi, Ana Frank, Iztok Šori, Roman Kuhar, Nina Meh, Adin Crnkić, Veronika Bajt, Boris Vezjak, Zarja Protner, Gabriella Lazaridis, Vasiliki Tsagkroni, Edma Ajanović, Stefanie Mayer, Birgit Sauer, Erik Valenčič, Irina Vincić, Maša Pavlič, Nena Močnik, Ildiko Barna, Živa Humer in Mojca Frelih

Urednika: Mojca Pajnik in Erik Valenčič

Po Čkz-ju pride na vrsto:

Obala Riders – zgodovinski dokument
Kolaž posnetkov in intervjujev, ki je nastal z razlogom, da bi prikazali pestro ridersko sceno na Obali. Gre predvsem za zgodovinski dokument, razpet od sredine devetdesetih pa do danes, kjer srečamo tri generacije skaterjev in BMXerjev. Protagonisti nas popeljejo v nostalgične začetke uličnega športa pri nas, skozi razburljivo obdobje koprskega skate-parka, pa vse do ignorance mestnih občin. Dokumentarec je sestavljen iz amaterskih posnetkov iz arhivov riderjev in na novo posnetih intervjujev.

In končno sledi glasbeno kulturno zabavni plesni čas. Sukali se bomo ob ritmih:

Zana (arab-afgan-indi mix)
http://radiostudent.si/glasba/dj-afterparty/shanti-priya

N'toko (Hiphop/electronic/alternative)
http://www.ntoko.si/
[www.facebook.com/freentoko]
https://twitter.com/ntokomc
https://soundcloud.com/ntoko
Čunfa (Lo-Fi)
https://soundcloud.com/cunfa
http://cunfa.bandcamp.com/
 

Sobota, 6. 2.
Štart ob 21h:
Sk8 movi: Listen to srečna mladina
Bmx movi: Conquered Joy

Grime (Sludge/Metal)
[www.facebook.com/Grime666Grime/]
https://grime666.bandcamp.com/

FPZ Zborke (Feministični pevski zbor)
[www.facebook.com/FPZ.Zborke/]

Svinjske tačke (HARDSENTIŠKAOPANK)
http://svinjske-tacke.com/
[www.facebook.com/svinjske.tacke]

 
Nedelja, 7. 2.
Ob 18h skupščina. Kot po navadi z akademsko zamudo. Tokrat posebno vabimo vse, ki bi radi s svojimi predlogi, mnenji, kritikami, ipd. prispevali k razvoju Indeja. Ne bodi sramežljivček in pridi povedat tvoje mnenje.
Po debatiranju in mišljenju pride na vrsto čas za hranjenje in slastna vegan večerja.

S polnimi želodci se bomo prepustili glasbi:
Campo Krizi (Pesmi upora)
[www.facebook.com/Campo-Krizi-1511945772388936/?fref=ts]

Ponedeljek, 8. 2.
Od 18h družabni večer ping-pong, kalčet, catan, magic, itd. ni, da ni.

Približno ob 20h, kratki filmi:
Karpo Godina
https://sl.wikipedia.org/wiki/Karpo_Godina
V sodelovanju z društvom Kraken.
http://www.kraken.si/
[www.facebook.com/Drustvo.Kraken/?fref=ts]

 

Date & Time: 

Thursday, 4 February, 2016 - 18:00 to Monday, 8 February, 2016 - 23:00
INDEPLATFORMA
Ulica 15. Maja 6
6000 Koper
Slovenia

Squat: 

Evicted squat

Autonomous spaces under attack, support the struggle!
Call for solidarity actions for INDE squat in Koper, Slovenia

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / party / radio/tv / theater / work space/diy