SHERWOOD & PINCH (UK) + UNCLE FESTER ON ACID + DJ'S VETTE METTE + RAMSES HOPPA

Friday, 10 March to Saturday, 11 March

SHERWOOD & PINCH (UK) + UNCLE FESTER ON ACID + DJ'S VETTE METTE + RAMSES HOPPA

Short url: 

https://squ.at/r/2qz6

Sherwood & Pinch

De naam Adrian Sherwood behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn label ON-U Sound en de vele samenwerkingen met een keur van internationale 'big names' hebben hem een status opgeleverd die inmiddels zowel in de UK als ver daarbuiten legendarisch te noemen is. Zijn vermogen om de meest uiteenlopende muziekstijlen (en dus dito muzikanten) met Jamaicaans aandoende productietechnieken te verenigen hebben sinds eind jaren 70 een schier onuitputtelijke lijst van geweldige muziek opgeleverd, die beduidend verder gaat dan alleen dub en reggae.

Bristoliaan Pinch timmert sinds 2005 met zijn label Tectonic aan de weg. Ook hij bewandelde een succesvol crossover-pad, maar dan vanuit een basis van dubstep, de heavy electronische achterkleinzoon van reggae en dub. Waar Sherwood begon met electronica toevoegen vanuit een basis die bestond uit live opgenomen riddims, was/is dat bij Pinch precies andersom: hij experimenteerde met organische elementen in computer-based muziek.

Het contrast tussen de twee lijkt dan ook groter dan het daadwerkelijk is, getuige recensies op hun in 2015 verschenen debuutalbum Late Night Endless. Ze tourden al door heel Europa, hun publiek even verbaasd als euforisch achterlatend met een geluid dat net zo geschikt is voor een 'Sound System Bodyblow' als voor de intimiteit van een koptelefoon. Van loeihard tot zijdezacht, van bulderende beats en booming bass tot wervelende, subtiele geluidjes die als engeltjes boven je hoofd zweven en je trommelvliezen aaien.

In Nederland waren ze nog niet, maar voor de release van hun 2e nakomeling Man vs Sofa heeft OCCII ze gestrikt. Twee generaties producers die in elkaar samensmelten als ware er geen generatiekloof. Komt dat zien!

Support wordt verzorgd door de electronic mayhem van Uncle Fester on Acid, wiens kunsten te beluisteren zijn op het internetlabel DISfish. DJs: Vette Mette en Ramses Hoppa.

Date & Time: 

Friday, 10 March, 2017 - 20:00 to Saturday, 11 March, 2017 - 01:00

Category: 

  • music/concert
OCCII
Amstelveenseweg 134
1075 XL Amsterdam
Netherlands

Squat: 

Former squat, now legalised

OCCII has a long history of existing as a self-sustainable and autonomous independent venue. OCCII not only provides a stage for underground and radical music acts – it is also run almost entirely by volunteers. Every OCCII volunteer helps the venue in one way or another.

categories: 

  • bar/cafe / children's activity / course/workshop / exhibition / film / meeting / music/concert / party / work space/diy

opening times: 

Everyday, time depending on programme