Marley75 Film Festival: Countryman

Sunday, 2 February

Marley75 Film Festival: Countryman

Short url: 

https://squ.at/r/7o3z

Dickie Jobson | 1982 | Jamaica | 102’ | EN subs

Een Amerikaanse piloot en zijn vriendin, neergestort op Jamaica en verdacht van spionage, worden verborgen door Countryman (Edwin 'Countryman' Lothan), een Rasta die hen voorlicht over de Bijbel en Reggae, terwijl Amerikaanse soldaten het eiland afspeuren. Countryman, geregisseerd door Dickie Jobson, de voormalige manager van Bob Marley, is een ode aan de Jamaicaanse King of Reggae en bevat veel nummers van Bob Marley & The Wailers (en andere grote reggae-artiesten van dat moment), waaronder 'Natural Mystic', 'Rastaman Chant', 'Rat Race', 'Jah Live', 'Ramble, 'Small Axe', 'Time Will Tell' en 'Pass It On'.

Deze vertoning is deel van het Marley75 Film Festival [www.facebook.com/events/615974062476247/], dat op verschillende plekken door het land gehouden wordt. Tijdens het festival worden Bob Marley – die op 6 februari 75 jaar zou zijn geworden – zijn muziek en zijn geboorteland Jamaica in het zonnetje gezet en worden zijn leven en legacy gevierd met premières, klassiekers en feestjes.

 

Date & Time: 

Sunday, 2 February, 2020 - 17:00

Category: 

  • film

Price: 

5,- (Cineville card valid)
Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-1
1051 HH Amsterdam
Netherlands

Directions: 

Go through the gate. Cavia is on the right hand side, above Xena Sports. Take the stairs.

Squat: 

Former squat, now legalised

Filmhuis Cavia is a counterculture cinema, (legally) founded by a squatters movement in 1983, which programs films you aren't likely to see anywhere else.

categories: 

  • film

opening times: 

We're open a couple of days in the week. Look us up to find our monthly program.
Doors always open half an hour before the film starts.