Inactive: Antiga Recicleta

Antiga Recicleta

Short url: 

https://squ.at/r/3q3

27 de Febrer de 2018: Desallotjament de l'Antigua Recicleta.

Aquest matí 27 de Febrer de 2018, a les 09.30h, el jutjat de primera instància número 57 de Barcelona, a petició de GISELL VERGEZ CONTI, ha procedit al desallotjament de l'Antiga Recicleta.

L'espai ubicat al Carrer Fonollar 10, al barri del Casc Antic de Barcelona, una zona popularment coneguda com el Forat de la Vergonya, portava 13 anys d'història al barri. Últimament, l'espai acollia diferents col·lectius, entre ells l'Assemblea de Marikes Llibertàries i Transfeministes de Barcelona, l'Oficina per l'Okupació de Karcelona i el laboratori informàtic 4Gats, tot i que també s'utilitzava com a magatzem d'arxius històrics de moviments socials. Al 2004 el col·lectiu La Recicleta, un taller autogestionat de reparació de bicicletes, va okupar l'espai per a donar alternatives d'autogestió al barri, fins que es va precintar per ordre de l'Ajuntament de Barcelona. Després d'això es va tornar a obrir com a espai de reunió de diferents col·lectius, entre d'altres l'Oficina per l'Okupació, Te Kedas Donde Kieras, La biblioteka Kilombo i el Taller de Barris en Lluita.

Un cop més es veu desallotjat un espai alliberat amb usos socials en un barri constantment colpejat per la gentrificació i l'especulació. Volem recordar que aquest desallotjament s'ha produït en un punt històric de lluita veïnal i okupa, amb casos com el Forat de la Vergonya i el 4F, un dels muntatges policials més grans de la història de la ciutat.

De les indagacions que hem pogut fer aquest migdia al Jutjat de Primera Instància 57 podem constatar que no s'han practicat les notificacions i els avisos a les persones ocupants que la llei d'enjudiciament civil preveu, generant així una greu indefensió i trobant-nos amb els fets consumats, la pèrdua de l'espai físic.

Davant una concentració en rebuig del desallotjament i per recuperar les pertinences, els representants de la propietat han avisat els mossos d'esquadra. En pocs minuts han aparegut prop d'una quinzena.

Els fets d'avui posen, un cop més, en evidència la situació a què ens empeny aquest sistema polític i econòmic: negació d'espais lliures i d'autogestió per a les persones que treballen des de les bases per tal de fer front a les realitats més punyents per a qui l'habitem: precarietat, situació habitacional, heteropatriarcat masclista i manca d'espais comunitaris i relacionals.

Aquest desallotjament no quedarà sense resposta.

Atentes a properes convocatòries.

Assemblea de Marikes Llibertàries i Transfeministes de Barcelona + Oficina per l'Okupació + 4gats  https://ca.squat.net/tag/antigua-recicleta/

Kategorien: 

  • advice/help/office hours
  • book shop/info shop/library
  • meeting
Antiga Recicleta
Carrer de Fonollar, 10
08003 Barcelona
Catalonia

Wegbeschreibung: 

metro L4 Jaume I

Squat: 

Evicted squat