Casal Popular Tres Voltes Rebel

Casal Popular Tres Voltes Rebel

Short url: 

https://squ.at/r/3pu

Què és el Casal Popular de Nou Barri en 5 punts:

- Un espai social on conviure, crèixer i construir unes relacions socials noves on no esdevinguin els diners l’element principal.
- Un espai d’oci real que depengui només d’allò que vols fer i gaudeixis plenament del contacte real amb altres persones com tu, de totes les edats i procedències.
- Un espai autogestionat, perquè no depenem de cap institució pública ni privada  només de nosaltres mateixes i del nostre treball i esforç
- Un espai popular i democràtic, totes les decisions són presses en col·lectiu, cada membre del casal és una més del projecte i totes les persones tenen la mateixa veu i vot.
- Un espai on només ens faltes tu, perquè sense tu i el conjunt de veïnes i veïns de Nou Barris el nostre projecte no té sentit.

Una miqueta més del que som,

- La Isabel, una dona de 55 anys, camina lentament amb el cap cot pel Passeig Valldaura: l’acaben de fer fora de la feina. Fa pocs mesos que es va separar de la seva parella i, amb la família a l’estranger, veu complicat tirar endavant i trobar ajuda tota sola. No obstant això, és una persona forta i creu que se’n sortirà.

- En Marc és un jove recentment emancipat, i viu en una habitació de lloguer a Vilapiscina. Estudia a la universitat i, per fer-ho, té dues feines. En una de les empreses no està ni assegurat. M’algrat tot, no perd l’optimisme i sempre busca moments per tocar la seva guitarra.

- La Conxita, una àvia de la Guineueta, sempre diu a les seves amigues que a Barcelona cada vegada es menja pitjor. “Les fruites i les verdures ja no tenen sabor, no són com les d’abans…! A més a més, als supermercats sembla que t’atengui una màquina…Deu ser que els paguen malament”, diu amb la seva veueta fina però convincent.

Aquestes són tres vides fictícies però ens serveixen per il·lustrar una realitat present en els nostres dies a Nou Barris. Atur, precarietat, dèficit dels serveis públics, solitud o una alimentació de pèssima qualitat són elements que es perpetuen dia a dia en la nostra ciutat.

Seria ingenu o enganyós afirmar que un projecte pot capgirar les coses de la nit al dia. Tot i així, ara intentarem proposar-te les idees i, sobretot, convidar-te a un nou espai al barri, des d’on puguem avançar cap a una realitat més digna i justa.

El nou Casal 3 Voltes Rebel és un projecte impulsat per la Trobada Alternativa de Nou Barris. Neix pensant en la globalitat, però actuant sobre allò concret, real, tangible! És un espai de trobada que servirà per compartir inquietuds i motivacions, per xerrar sobre temes que ens interessin i reforçar així, llaços entre el veïnat.

El 3 Voltes està gestionat per una assemblea. Tota participació al projecte, no cal dir-ho, serà molt benvinguda. No depèn (ni políticament ni econòmicament) de cap administració, ni de cap empresa, sinó dels seus participants. Pensem que aquesta és l’expressió més genuïna de l’autogestió i del caràcter propi.

La vida del 3 Voltes està complementada per la seva programació: les activitats i els tallers. S’aprèn mentre s’ensenya i s’ensenya mentre s’aprèn. Considerem que l’intercanvi d’habilitats i coneixements ha de gaudir d’un espai físic i temporal privilegiat en el nostre dia a dia. Per tant, no hi faltaran debats sobre lectura, cinema o ecologia, projeccions, tallers de llengua, conferències, recitals culturals, etc.

La quotidianitat actual és molt complexa. Tots i totes vivim lligades a una preocupació laboral i econòmica que, per desgràcia, és constant. És per això que es va crear l’Oficina de Drets Socials, un col·lectiu de veïns i veïnes que, des del Casal 3 Voltes, ofereixen assessorament laboral gratuït a persones que en necessiten. El nostre repte, però, no és només donar un cop de mà puntual, sinó desenvolupar una xarxa de suport recíproc entre persones, ampliant així els vincles i la solidaritat veïnal.

Mai hem cregut que estiguem sols i soles al món, sinó ben al contrari. Admirem tot allò que es fa des d’altres espais de participació de Nou Barris, i de Barcelona. En la mesura de les possibilitats, també ens hi sumem. Entenem que no podem fer un barri digne i solidari sense una xarxa forta entre els casals, entitats i associacions. I com més serem, més riurem i més sumarem.

Al Casal 3 Voltes, com hem dit, pensem en la globalitat. I és des d’aquesta globalitat, i a través d’aquestes idees, que volem anar canviant aquella realitat que no ens agrada. Et deixem les portes obertes d’aquest nou espai de llibertat al barri, perquè les traspassis i segueixis aprenent, ensenyant, debatent, assessorant i transformant amb nosaltres.

Öffnungszeiten : 

Dimarts: 20:30, Assemblea Gestora Casal Popular Tres Voltes Rebel

Dijous: 19h, Oficina de Drets Socials

Kategorien: 

  • advice/help/office hours
  • course/workshop

E-Mail: 

Casal Popular Tres Voltes Rebel
Passeig Urrutia 125 baixos, Nou Barris
08042 Barcelona
Catalonia

Wegbeschreibung: 

Metro L4 Plaça República
There are no upcoming events.