Čáry před Bajkem

Freitag, 29 April bis Samstag, 30 April

Čáry před Bajkem

Short url: 

https://squ.at/r/8o2f

OPEN AIR & INDOOR, DJs & bands, vegan food ...

Dva dny plné nejen hudby na pomoc lidem na útěku před válkou.

vstup 0-666 czk = 100% solidarity with war refugees

Pátek 29.4.
open air 16:00 - 22:00
HERNA DJs - techno

indoor 17:00 - 00:00
TRIYODA - noise rock / post punk
KISS ME KOJACK - noise rock / post hardcore
BUMFRANG3 - noise rock / indie rock
N00100000! - math rock / post hardcore
SNACKTHIEF - emo punk
JEREMY- grunge rock


Sobota 30.4.
open air 12:00 - 22:00
PENTAGRAMČEK slaví 10 let! - satan pop
CHOROBOPOP - post punk
ZELENÉ KOULE - eko punk
CTIB - disko punk
BARBORA HORA - bedroom pop
FAJRONT - folk crust
FAIL TOGETHER - folk punk
DUCK - anarcho reggae/rap
HELLO INCOGNITO - lo-fi folk

indoor 12:00 - 22:00
Ygnorant & No Joy tat2 - benefiční tetování
Kabinet holičů*ek - benefiční stříhání vlasů
Sdruženy - přednáška: Čarodějnictví a feminismus
Nesehnutí - přednáška a projekce: Evakuace z Ukrajiny
Poezie, vole! - pásmo literatury feat. Samčo, brat dážďoviek
JIŘÍ ŠTĚÁN - freejazz / noise
HOTEL KRÁSA - noisecore
MORWENA - alternative metal
BAMBULKYNE DOBRODRUŽSTVÁ - grindcore / rock’n’roll

PÁTEK &  SOBOTA 12:00 - 00:00
VEGAN JÍDLO od FNB Brno - vegan guláš & vegan párek v rohlíku
DRUHÝ VÝČEP pro rychlejší obsluhu

VSTUPNÉ
Chceme, aby tato akce s protiválečným a prouprchlickým poselstvím byl maximálně přístupný pro co nejvíce lidí, nehledě na finance. Budeme rádi za jakýkoliv benefiční příspěvek od 0 Kč do 666 Kč - je na tobě, jak můžeš a chceš podpořit. Pokud přemejšlíš, kolik je optimální dar, tak co třeba kilo? Dvě? Tři? Pokud nemáš ani korunu, tak přijď i tak, budem rádi, když si zatančíš!

Vaše příspěvky po odečtení nákladů věnujeme na pomoc všem lidem, co utíkají před válkou, bez ohledu na jejich původ a nebo etnikum!
50% předáme kolektivu Balkan Solidarity Network CZ, který se z Balkánu přesunul na ukrajinské hranice, přímo do první linie pomoc!

50% předáme organizaci Grupa Granica, která působí v Polsku přímo na hranicích s Ukrajinou a Běloruskem a pomáhá lidem na útěku před válkou bez ohledu na jejich původ a nebo etnikum.

Reagujeme na současnou situaci a připravujeme oncert na pomoc všem, co utíkají před válkou ve východní Evropě! Za organizátory a organizátorky jasně říkáme, že stojíme na straně utlačovaných, vždy proti válečným agresorům! Každý má právo utéct před válkou do bezpečí! Z Ukrajiny pochází mnoho našich přátel, partnerů a partnerek, několik našich kolegů a kolegyň, mnoho skvělých DJs, hudebníků a hudebnic. Neděláme si žádné iluze o ukrajinském státu a jeho politické reprezentaci, ale chceme koncertem jasně vyjádřit podporu ukrajinskému lidu a reálně je podpořit financemi. Jasně říkáme: ALL REFUGEES WELCOME!

Poslední dny jasně ukazují, že zde existuje politická vůle pomáhat tisícům lidem na útěku před válkou víc, než kdyoliv předtím. Máme ohromnou radost ze solidarity, která nyní panuje s ukrajinským lidem, ale jedním dechem říáme, že stejný přítup je třeba zavést pro všechny na útěu před válkou a je jdno, zda jsou z Ukrajiny, Sýrie, Afganistánu a nebo Jemenu! Nesmírně si vážíme polské organizace Grupa Granica, která bez váhání své ativity rozšířila z běloruských hranic i na hranice s Ukrajinou. To ale neznamená, že situace na polsko-běloruských hranicích je nyní bezpečná! U jedné hranice jsou uprchlíci vítání, u druhé je čeká jen plot a pohraniční stráž. A to nemluvíme o zájmu médií, dy utrpení na poslko-běloruské hranici je nyní mimo mediální pozornost. Požadujeme stejné podmínky pro všechny!

A proto finančně podporujeme kolektiv Grupa Granica, který pomáhá všem bez rozdílu původu a etnika. A proto finančně podpoříme i Balkan Solidarity Network, kteří neváhali ani sekundu a z Bosny se předunuli přímí na ukrajinsé hranice pomoci všem v nouzi!

Datum & Zeit: 

Freitag, 29 April, 2022 - 16:00 bis Samstag, 30 April, 2022 - 23:55

Kategorie: 

  • Diskussion/Vortrag
  • Film
  • Essen
  • Musik/Konzert
  • Party

Preis: 

  • gegen Spende
Bajkazyl Brno
Dornych 420/2a
60200 Brno
Tschechische Republik

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

Kategorien: 

  • Aktion/Protest/Camp / Buch-/Infoladen/Bücherei / Kinderaktivität / Kurs/Workshop / Diskussion/Vortrag / Ausstellung / Film / Arbeitsplatz/Selbermachen