Waarom Mannen Slaan | Theatervoorstelling

Freitag, 21 Februar

Waarom Mannen Slaan | Theatervoorstelling

Short url: 

https://squ.at/r/7onn

In 2017 produceerden Theater- en productiehuis de Generator de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ van Jurrien van Rheenen. Zij maakte de voorstelling op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat.

 

Waarom mannen slaan is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? En is het mogelijk om te begrijpen waarom iets escaleert? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken?

 

Begin 2020 en eind 2020 speelt de voorstelling door heel het land en op 21 februari komt het ook terug naar huis, naar waar het gemaakt is! Mis het niet!

 

Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats.

 

Tickets zijn 10 euro en worden aan de deur verkocht.

Datum & Zeit: 

Freitag, 21 Februar, 2020 - 20:00 bis 22:00
Vrijplaats Leiden
Middelstegracht 36
2312TX Leiden
Niederlande

The vrijplaats (literally ‘free space’) is a cultural and social center, which brings together a multitude of nonprofit-making organizations and individuals and provides them with a space where their innovative ideas can unfold as freely as possible.

Kategorien: 

  • Aktion/Protest/Camp / Beratung/Hilfe/Sprechstunde / Kneipe/Café / Buch-/Infoladen/Bücherei / Kurs/Workshop / Diskussion/Vortrag / Ausstellung / Film / Essen / (Umsonst)Laden/Markt / Treffen / Musik/Konzert / Party / Theater

Öffnungszeiten : 

Maandag en woensdag, van 14:00 tot 17:00, Spreekuur De Fabel van de illegaal
Zaterdag, 19u00, Eetcafé