Anarchistische Pinksterlanddagen

Cancelled: Samstag, 30 Mai bis Sonntag, 31 Mai

Anarchistische Pinksterlanddagen

Short url: 

https://squ.at/r/7n99
Cancelled

- English below-

De Pinksterlanddagen op 30 en 31 mei 2020 zijn helaas afgelast.

In de huidige omstandigheden kunnen en willen wij als voorbereidingsgroep de Pinksterlanddagen niet organiseren. Zoals de meeste mensen zullen weten zijn alle bijeenkomsten van drie of meer mensen tot 1 juni niet langer toegestaan, en daarmee ook de Pinksterlanddagen.

Het verbod op bijeenkomsten is niet waarom wij deze keuze maken. Het lijkt er in alle opzichten op dat de maatregelen die de staat neemt te weinig en te laat zijn. Er wordt geaccepteerd dat er veel doden gaan vallen, mede doordat de gezondheidszorg in nederland onderbezet en kapot bezuinigd is. Er moet vooral de openbare orde behouden worden en de economie nog zoveel mogelijk gaande. Dit is niet het beleid dat wetenschappers hebben aangeraden aan gebieden die succesvol het Corona virus hebben bestreden door wetenschappelijk advies op te volgen. Momenteel wordt hier in de noordelijke provincies van Nederland ook al van afgeweken.

Ook zonder verbod zouden wij er voor kiezen om nu geen festival te organiseren. Wij willen in plaats daarvan ruimte hebben om solidair te zijn met anderen op de manieren die nu nodig zijn. Om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen is het belangrijk de richtlijnen op te volgen, niet omdat de staat dat zegt, maar omdat dit advies voortkomt uit wetenschappelijk inzicht over het verloop van het virus en wij solidair willen zijn met de mensen die dit nodig hebben.

Wij moedigen iedereen aan om mee te doen met lokale initiatieven om buren te steunen, de hopelijk komende huurstakingen, protesten tegen massaontslagen, tegen de bio-industrie en ecocide waardoor dit soort virus uitbraken steeds meer voorkomen, tegen de onmenselijke situatie in vluchtelingenkampen, tegen opkomend fascisme en de surveillancestaat, en om solidair met elkaar te zijn als anarchisten en met de mensen om je heen.

De Pinksterlanddagen zullen niet later in het jaar alsnog plaatsvinden. We moedigen in plaats daarvan iedereen aan om naar andere anarchistische evenementen later in het jaar te gaan die wel door kunnen gaan, op de camping en andere plekken in het land, en daar aan bij te dragen. In 2021 zullen er weer Pinksterlanddagen zijn.

We overwegen momenteel om in plaats van de Pinksterlanddagen een publicatie te maken, en in het weekend van de Pinksterlanddagen een online evenement te organiseren. Wil je je hier een bijdrage aan leveren? Stuur ons dan een email op pl@puscii.nl

Een strijdbare groet,

De PL2020 organisatie

The Pinksterlanddagen have been cancelled

As the preparation group of the PL we can not – nor do we want to, organize an event in the current circumstances. As most people know, all events in the Netherlands have been cancelled until June 1st.

The government issued prohibition on events is not the reason we decided to make this choice. On the contrary, it seems that all measure the state is taking are too little too late. In the past years, health care has seen constant cuts in its funding. Now, the government seems to simply accept that many people will die in this crisis. The focus lies on keeping up appearances, maintaining public order and keeping the economy going.
These are not the policies scientists are recommending to successfully combat this crisis.

Even without a ban on events we would choose to not organize a festival right now. Instead, we want to have the space to show solidarity with people in ways that are necessary at this moment. It is important to follow the suggested guidelines to protect elderly people and immunodeficient people. Not because the state tells us to, but because this advice follows from extensive scientific research on the development of this virus. And mostly, because we want to show solidarity to the people who need it the most.

We encourage everyone to join local initiatives to help out neighbors, fight mass firings, protest the bio industry, support rent strikes, oppose the inhumane circumstances in refugee camps, rise against fascism and the surveillance state and most of all, show solidarity with each other as anarchists.

The Pinksterlanddagen will not be postponed to a later date this year. Instead, we encourage everyone to go to other anarchist gatherings when it is safe to do so. In 2021 there will be a PL again.

For now, we are considering to facilitate a publication (in the form of e.g. a zine) and organize an online event during the last weekend of May. Do you want to contribute? Send us an email at pl@puscii.nl

 

De Pinksterlanddagen (PL) is een driedaagse bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren, die sinds de jaren 1930 plaatsvindt in Appelscha, Friesland in het weekend van Pinksteren. Er zijn praatjes, lezingen, workshops, muziek en meer. Je bent welkom met een tent van vrijdag tot maandag. Het programma is op zaterdag en zondag. Neem contact met ons op als je vragen hebt over de toegankelijkheid. Het terrein is vlak maar niet bestraat.

The Pinksterlanddagen (PL) is a three day meetup for anarchists and everybody inspired by anarchism that has been happening in Appelscha, Friesland since the 1930s in the weekend of pentecost. There will be talks, lectures, workshops, music and more. You are welcome to stay with a tent from friday to monday. The program is on saturday and sunday. Please let us know if you have accessibility needs. The terrain is flat but grassy.

Datum & Zeit: 

Samstag, 30 Mai, 2020 (Ganztägig) bis Sonntag, 31 Mai, 2020 (Ganztägig)

Kategorie: 

 • Aktion/Protest/Camp
 • Buch-/Infoladen/Bücherei
 • Kinderaktivität
 • Kurs/Workshop
 • Diskussion/Vortrag
 • Film
 • Essen
 • Treffen
 • Musik/Konzert
 • Party
 • Radio/TV
 • Theater
 • Arbeitsplatz/Selbermachen

Themen: 

 • Festival
 • anarchism

Preis: 

 • gegen Spende
 • weniger als 5 €
- De gesuggereerde donatie is 10 euro voor een dag of 17,50 voor het weekend - Suggested donation is 10 euro for a day or 17,50 for the weekend

E-Mail: 

Flyer: 

Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning
Aekingaweg 1a
Niederlande

De Pinksterlanddagen (PL) is een driedaagse bijeenkomst. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Er gaat een bus uit Amsterdam en Utrecht, mail ons voor een plekje. Voor de PL zelf hoef je niet te reserveren. Toegang is op donatiebasis

Kategorien: 

 • Aktion/Protest/Camp / Buch-/Infoladen/Bücherei / Kinderaktivität / Kurs/Workshop / Diskussion/Vortrag / Film / Essen / Treffen / Musik/Konzert / Party / Radio/TV / Theater / Arbeitsplatz/Selbermachen

Öffnungszeiten : 

Pinksterweekend