Anarchistische Bibliotheek Amsterdam / Anarchist Library Amsterdam ***UPDATED***

Cancelled: Montag, 10 August

Anarchistische Bibliotheek Amsterdam / Anarchist Library Amsterdam ***UPDATED***

Short url: 

https://squ.at/r/7n8n
Cancelled

 ***UPDATED***


UPDATE

In deze crisis van het kapitalisme blijft onze bibliotheek open, op een manier die we verantwoord en haalbaar vinden in de huidige omstandigheden. Misschien is dit wel het moment om eindelijk die anarchistische klassieker te lezen!

Onze bibliotheek is gesloten voor het sociale gedeeltje: de bar is dicht en we verzoeken iedereen niet langer dan nodig te blijven. Het is nog steeds mogelijk is om boeken te lenen en terug te brengen. Als je boeken wil lenen, kun je ter plekke in de kast kijken, of vooraf in onze online catalogus kijken: https://www.librarything.com/catalog/agamsterdam. E-mail ons dan op aga@agamsterdam.org met de titel en je persoonlijke gegevens dat je het op wil halen en we leggen het voor je klaar. Boeken terugbrengen kan zoals gewoonlijk.

Wil je een boek lenen of terugbrengen maar kun je momenteel niet je huis uit? E-mail ons en we zoeken een oplossing.


UPDATE (english)

In this crisis of capitalism our library stays open, in a way that we find responsable and doable under the circumstances. Maybe this is the moment to read that anarchist classic!

The social part of our library is closed: no bar, and please don't hang around longer than necessary. Lending & returing books is still possible. If you want to lend books, you can search one in the libary, or look beforehand in our online catalog: https://www.librarything.com/catalog/agamsterdam. E-mail us on aga@agamsterdam.org with the title and your personal details that you want to pick it up and we will prepare it for you. Returning books is still possbile as usual.

Do you want to lend or return a book but you cant leave the house? E-mail us and we'll find a solution.

 

Bibliotheek

Bij de bibliotheek van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) kun je tegen een kleine borg boeken lenen. Er is keuze uit enkele honderden titels in verschillende talen (Nederlands, Engels, Turks, Spaans, Frans, Duits). De collectie omvat theoretische en praktische boeken over onderwerpen als geschiedenis, arbeid, kraken, ecologie, antifascisme & antiracisme, kunst & cultuur en gevangenisstrijd. De meeste boeken zijn geschreven door anarchisten of vanuit een anarchistisch perspectief, maar er zijn ook boeken die niet geschreven zijn door anarchisten en die ook niet expliciet over anarchisme gaan, maar vanwege de ideeën van de schrijver/-fster toch een plaats in de anarchistische bibliotheek verdienen. Ook ligt er een grote hoeveelheid onafhankelijke informatie ter inzage in de vorm van tijdschriften, zoals De As, Buiten de Orde (Vrije Bond), De Fabel van de Illegaal, De Nar, Uitbraak (ABC Gent) en Freedom.

De anarchistische bibliotheek is iedere zaterdag van 14 uur tot 18 uur en iedere maandag van 16 uur tot 20 uur open in Infokafee Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16 (tel.: 0206790712).

Boeken Lenen

Boeken kunnen gratis worden geleend voor een periode van vier weken tegen betaling van een borg van €5,- die wordt ingehouden als het boek met schade (anders dan door lezen, bijv. waterschade) wordt teruggebracht. Telefonisch verlengen is één keer mogelijk. Bij zoek raken van het boek moet €20,- worden betaald om het boek te kunnen vervangen.

AGA

De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme. De AGA strijdt voor zelfbestuur en een wereld zonder uitbuiting of onderdrukking waarin geproduceerd wordt naar behoefte en niet voor winst.

Spreekuur

De bibliotheek is ook de plek om in contact te komen met de AGA en ideeën uit te wisselen of gewoon een kopje koffie te komen drinken.

Anarchistische Bibliotheek,
iedere zaterdag 14-18 uur
Infokafee Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
tel.: 020 679 07 12
AGA, postbus 16521, 1001 RA Amsterdam,
email: aga@agamsterdam.org

Datum & Zeit: 

Montag, 10 August, 2020 - 16:00

Kategorie: 

  • Buch-/Infoladen/Bücherei

Themen: 

  • anarchist library
  • anarchistische bibliotheek
  • Anarchistische Groep Amsterdam
  • AGA

Preis: 

  • umsonst

E-Mail: 

Eerste Schinkelstraat 14
1075TX Amsterdam
Niederlande

Squat: 

Former squat, now legalised

De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme.

Kategorien: 

  • Kneipe/Café / Buch-/Infoladen/Bücherei / Kurs/Workshop / Diskussion/Vortrag / Film / Theater