Hluková olympi*da 2019

Donnerstag, 25 April

Hluková olympi*da 2019

Short url: 

https://squ.at/r/71if

[English and French version below]

Na nacionalistickém shromáždění v centru Prahy vystoupí Tomio Okamura, Marine Le Pen či xenofobní kapela Ortel. Přijďte na protestní hlukovou olympi*du! Netřeba se oficiálně kvalifikovat, stačí dorazit ideálně ve sportovním oděvu a s jakýmkoli hlukovým doplňkem typu pánví, dud, hrnců, trumpet, altových saxofonů či píšťalek.

Prohlášení níže.

Více info brzy!

*****

Přátelé, nepřátelé, obyvatelé Prahy,

jsou různé způsoby, jak vyjádřit svůj nesouhlas. Můžete napsat rozhořčený dopis do časopisu Vlasta, natočit video na YouTube nebo se pokusit interpelovat na magistrátu. My jsme zkoušeli různé z těchto cest, ale poradna ve Vlastě se otázkami politiky prý nezabývá a na magistrátu na nás nikdy nevyšla řada. Proto jsme se rozhodli se radši společně potkat přímo v ulicích.

Další důvod je, že se nechceme poddávat neoliberálnímu trendu individualizování všeho. My děláme rádi věci dohromady. Věříme, že je to takhle větší zábava, že je dobrý vědět, že nejste sami. Taky máme pocit, že takhle bude líp slyšet to, co chceme říct. A co je to, co chceme říct?

Chceme říct, že nepotřebujeme chránit naše děti a domovy před imigranty ani menšinami. Že se s nimi o kousek našeho chodníku nebo náměstí rádi podělíme. S kým se dělit nechceme jsou neonacisti, nacionalisti a veřejné figury a politici šířící politiku strachu.

Rozhodli jsme se proto uspořádat tuto hlukovou olympi*du, která se sestává mimo jiné z těchto disciplín:

- tónový skok do výšky
- závod o nejpronikavější zvuk
- soutěž o nejlepší sborové vypískání
- štafeta intenzivního hláskování

Na olympi*du se kvalifikujete tím, že se – stejně jako my – nebojíte nahlas říct, že nechcete nácky ve svym městě, Tomia Okamuru ve veřejné funkci, Marine Le Pen v hotelu v centru, ani kapely s rasistickýma textama na pódiu.

Je zajímavá náhoda, že se naše olympi*da kryje se spoustou výše popsaných nepříjemností. Budeme se muset nějak popasovat s touhle souhrou okolností, a o to hlučněji se vymezit. Pravidla máme vlastní a podvádět se smí, přijďte vyzbrojeni píšťalkou nebo třeba pánvema, ale hlavně pevným přesvědčením, že v ulicích Prahy rasismus ani xenofobie nemá co dělat.

*****

[English version]
Tomio Okamura invited a bunch of fascist friends on the 25. 4. to Prague. Marine Le Pen and the xenophobic band Ortel are also coming. Come and join the Olympic games of noise. No qualification required, its enough if you come preferably in sporty clothes and your favorite noisy tool. Accepted are pans, bagpipes, pots, trumpets, any kind of saxophone and whistles.

[French version]
Tomio Okamura, Marine Le Pen ou le groupe xénophobe Ortel seront les invités à un rassemblement nationaliste au centre de Prague. Comme un acte de résistance venez rejoindre les Jeux olympiques sonores! Il n’est pas nécessaire de se qualifier, il suffit de venir, habillé.e.s en sportif et avec des instruments pour faire du bruit, comme par exemple une casserole, une trompette, une chaîne ou une cornemuse…Zobrazit míň [www.facebook.com/events/845292215805287/#]

Datum & Zeit: 

Donnerstag, 25 April, 2019 - 15:30 bis 18:30

Kategorie: 

  • Aktion/Protest/Camp
  • Party

Preis: 

  • umsonst

Analysis*Action*Emantipation: Radical left group from Prague. Part of antiauthoritarian platform Beyond Europe.

 

Kategorien: 

  • Aktion/Protest/Camp / Diskussion/Vortrag / Film