[Festival TNT] Correo, de Paula Aros Gho

Freitag, 28 September

[Festival TNT] Correo, de Paula Aros Gho

Short url: 

https://squ.at/r/69j6

Teatre participatiu xilè que reemprèn l’hàbit d’enviar i rebre cartes personals. Reivindicar l’espera per sobre de la immediatesa
Què li escriuríem al nostre “jo” del futur? En uns temps dominats per la immediatesa que regeixen les xarxes socials, estaríem disposats a esperar un any per esbrinar la resposta? Des de Xile ens arriba Correo, una peça en què un grup de quatre estudiosos de la correspondència, sota el nom d’Archivo Mundial de Misivas Xile AMMCH, porta cinc anys recopilant i analitzant les cartes escrites per grans personatges de la història universal. Durant l’espectacle, el
públic és convidat a participar de diversos exercicis d’escriptura i lectura de cartes, traslladant-se en el temps amb un missatge clar: les cartes tenen el poder de modificar el curs dels fets.
L’origen del projecte, dirigit per Paula Aros Gho, és un treball de site specific que va fer la seva primera temporada a l’Edifici de Correu Central de Santiago de Xile, amb l’objectiu de tornar a contactar amb un espai patrimonial que havia deixat de ser utilitzat per la gent, tal com passa amb la mateixa acció d’escriure, llegir, i enviar cartes per correu postal. Fins a la data, l’obra s’ha representat tant en teatres, com en espais no convencionals: col·legis, museus, municipis i biblioteques públiques, duent a terme també un paper educatiu en programes del Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile i formant part d’activitats organitzades pel Pla de Foment de la Lectura.
Durant el TNT, Correo es podrà veure a la Masia Freixa, un dels edificis modernistes més singulars
de Terrassa i espai ideal per al caràcter nostàlgic d’aquesta obra.

Datum & Zeit: 

Freitag, 28 September, 2018 - 10:30 bis 17:30

Periòdic independent i gratuït de Terrassa. Som Malarrassa. Aquest és un projecte que neix de l’Associació Cultural Malarrassa. Les persones que emprenem aquest projecte ens hem anat trobant en la militància social, sindical i/o política des de fa temps, molt en alguns casos.