Het is koud waar ik niet ben

Samstag, 27 Oktober bis Sonntag, 28 Oktober

Het is koud waar ik niet ben

Short url: 

https://squ.at/r/62a6

Jelmer Esmyn van Lenteren is een naam die een begrip is geworden, zij het één die vaak onbegrip oproept en gedefinieerd wordt door ondefinieerbaarheid. Van Lenteren (1987, goed bouwjaar) is de ambivalentie zelve; de blinde vlek van de maatschappij. Hij ziet alles zwart-wit; heeft zijn vrouwelijke kant een naam gegeven; woont op het internet; draagt neorealistische Sturm und Drang voor in T-shirts met teksten als “Shakespeare hates your emo poems” onder vintage bretels; heeft een universele hekel en is altijd verliefd; verliest zichzelf bij de vleet en komt zichzelf geregeld op de gekste plekken tegen. DSM-V differentiaaldiagnose duidt op een dood spoor. Dialectiek? Onmogelijk.
27 oktober 2018 verschijnt dan eindelijk het onverwachtse/langverwachte debuut ‘Het is koud waar ik niet ben’, uitgegeven door de Nijmeegse uitgeverij Proces-Verbaal. Het boek zal verkrijgbaar zijn op papier en lossless audio, voorgedragen door de meeslepende meester zelf.
De bundel is een bildungsboeket van excentrieke excessen, zelfoverschatting (en -onderschatting, red.), verstild leed, politieke woede en de angst voor de almaar vervagende toekomst van de bijna blinde dichter. Soms neurotisch, dan weer psychotisch bewandelt Van Lenteren de grenslijn tussen alles wat het leven in de weg staat en het leven zelf, als een postmoderne Dante op zoek naar de vervleselijkte poëzie.
—————————————————————————————–
/ / HET IS KOUD ONDER DE TRAM / / RELEASPARTY / /
De bundel wordt 27 oktober gepresenteerd in de Vondelbunker (Vondelpark 8a) te Amsterdam. Het programma begint om 19:00 en belooft een woelige avondvulling te worden met muziek, poëzie en kunst. Het wordt gepresenteerd door Tijdelijke Toon, zoals het een (weliswaar speciale) editie van Dichter onder de Tram betaamt.
Met optredens van (omwille van spamverdenkingsgevaar even niet getagd) Marc van der Holst, LatinLovers, Out of Skin, Boter Boter, The Avonden, Stella Legioen, Woes Ploum, Daan Taks, Jan Modaal, Tijdelijke Toon, Zita Smit en Jelmer Esmyn van Lenteren (we hopen maar dat hij niet afzegt).
“de schrijver haalt de dichter door
op het snijpunt, stevig pijnlijk
zodat hij die daarvoor dichter was
tussen de lijnen kan verdwijnen”
– Tijdelijke Toon
“i try to look through your eyes
the fair and eerie man
poetry slam slam
almost blind in dark
build me up again
i am i am i am”
– Out of Skin
“Jelmer van Lenteren is de Jellinek avant la lettre”
– Jan Modaal
“je kleren blind op geur sorterend
snuif ik je kleur op, je ruikt naar lente
wij lenen niet; wij rentenieren
terend op ons onvermogen
steek je mij alleen nog aan.”
– Stella Legioen
—————————————————————————————–
<zelfcensuur> Heb je vragen, opmerkingen, moet je plassen of wil je gewoon graag weten wat hier ook had kunnen staan? Gebruik dan je opperst gezonde verstand! </zelfcensuur>
—————————————————————————————–
Proces-Verbaal is een chaotische, recalcitrante schrijversgilde en pluriforme uitgeverij die de ivoren toren van de gerespecteerde poëzie neer wil halen en neer wil zetten onder de mensen, op blote voeten in het (festival)gras of als kompaan die je ook daadwerkelijk om vijf uur ‘s nachts kunt bellen als je je slecht voelt. Het nummer vind je op de website of heb je natuurlijk allang in je telefoon.
—————————————————————————————–
Waar de “Van Baerlestraat” het vondelpark snijdt, vind je dichters onder de tram!
Tijdens dit tweemaandelijkse evenement (voorheen bunkerpoëzie) heeft je telefoon geen netwerk, de buitenwereld nauwelijks bestaansrecht en het gesproken woord één van Mokums beste locaties.
De Vondelbunker zal zijn beton als een deken draperen over een grote diversiteit aan woorden. Onbekende dichters staan naast een internet sensatie. Talent deelt het podium met gevestigde namen en natuurlijk het Amsterdamse fenomeen dat alles aan elkaar praat!
—————————————————————————————–

Datum & Zeit: 

Samstag, 27 Oktober, 2018 - 20:00 bis Sonntag, 28 Oktober, 2018 - 01:00
Vondelbunker
Vondelpark 8a
Niederlande

Wegbeschreibung: 

We are in the bridge, under the trams!

!! Support the Vondelbunker and buy our shirt: https://www.saltven.org/venues/vondelbunker/ !!

Kategorien: 

  • Aktion/Protest/Camp / Beratung/Hilfe/Sprechstunde / Kneipe/Café / Buch-/Infoladen/Bücherei / Kinderaktivität / Kurs/Workshop / Diskussion/Vortrag / Ausstellung / Film / (Umsonst)Laden/Markt / Treffen / Musik/Konzert / Party / Theater / Arbeitsplatz/Selbermachen