Filmavond: The Chicago Conspiracy

Donnerstag, 18 Januar

Filmavond: The Chicago Conspiracy

Short url: 

https://squ.at/r/42jm

Het concept voor deze film kwam tot stand met de dood van een voormalig militaire dictator, Augusto Pinochet. Zijn regime vermoorde duizenden en martelde tienduizenden mensen na de militaire coup op 11 september 1973.

De Chicago Conspiracy dankt zijn naam aan de ongeveer 25 Chileense economen die opgeleid werden aan de Universiteit van Chicago en andere prestigieuze universiteiten onder de begeleiding van de ultra neoliberale economen Milton Friedman en Arnold Harberger. Nadat ze de neoliberale ideeën tot zich hadden genomen keerden de economen terug naar Chile om daar het regime van Pinochet te assisteren, en om zo het idee van de ‘vrije markt’ economie te implementeren. Ze privatiseerden bijna elk aspect in de samenleving, Chile werd al snel een klassiek voorbeeld voor een vrije markt economie met een bevolking die onder schot werd gehouden.
De Chicago Conspiracy gaat over vandaag. We beginnen deze film met de dood van een dictator, maar we gaan door met het nalatenschap van een dictatuur.

Datum & Zeit: 

Donnerstag, 18 Januar, 2018 - 19:00

Kategorie: 

  • Film

E-Mail: 

Anarchistisch Boekenwinkel Opstand
Beatrijsstraat 12
2531XE Den Haag
Niederlande