Inactive: CSO La Gàbia

CSO La Gàbia

Short url: 

https://squ.at/r/2mqx

El CSO la Gàbia es va okupar a l’agost del 2004. La gàbia és el nom que van posar a una torre de la sortida de Lleida. Està situada a la sortida de Lleida per Pardinyes, al camí de Llívia. Era una casa que limitava entre l’horta i la ciutat.

La casa es va okupar després dels desallotjaments del Kasc i Kan Parra.

El CSO la gàbia era propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i portava més de 5 anys abandonada. Van convertir una casa deshabitada en una casa nova, oberta a la cultura i a la formació intel·lectual, donant utilitat social a un immoble. La gàbia era, doncs, una vivenda i centre social.

Va ser un centre social molt actiu, on es feien activitats setmanals i, durant la vida de la gàbia, es van fer molts actes públics, accions de protesta i campanyes. Va ser tot un exemple d’okupació i resistència a Lleida.

El CSO la gàbia va ser desallotjat el juliol de 2006, il·legalment, sota l’aprovació de jutges i saltant-se qualsevol protocol de desallotjament.

A primera hora del matí del dia fatal, havien 2 persones dins del CSO la gàbia i van venir els antidisturbis a desallotjar la casa. Els hi van deixar menys de 30 minuts per treure les seves coses i amb menys d’una hora la casa era a terra. Van quedar moltes pertinències de gent i del centre social. Tot va ser molt ràpid i el desallotjament va ser totalment il·legal, ni les advocades ho sabien.

Actualment, on hi havia el CSO la gàbia, ara hi ha un solar.

Centre Social Okupat La Gàbi
Camí de Llívia
Catalonia

Squat: 

Evicted squat