Het waarom van Radar?

Veel aktiviteiten in het alternatieve circuit vinden op vrijwillige en onregelmatige basis plaats. Het nadeel hiervan is dat niet iedereen die in dit soort aktiviteiten is geinteresseerd zomaar zijn of haar weg kan vinden. Hierdoor ligt er een extra drempel om mee te genieten van betaalbare film, concert, diskussie, eten en de vele andere aktiviteiten die in alternatieve circuits georganiseerd worden. Radar is opgezet om deze kennis-drempel te verlagen en te voorzien in een bron van informatie over deze aktiviteiten.

Radar is een niet-commercieel projekt en plaatst informatie over andere niet-commerciele projekten. Een enkele keer zullen we wel eens iets commercieels noemen, maar dan moet diegene die het toevoegt het wel bijzonder interessant vinden. In principe is er geen plaats voor zulke informatie. Commercieel opgezette aktiviteiten hebben al genoeg kanalen, we worden immers doodgegooid met reklame. Wij willen daar niet aan meewerken en slechts een simpel toegankelijke database aanbieden waar mensen zelf kunnen bepalen wat ze willen vinden.

Verschillende groepen gebruiken radar om hun eigen aktiviteiten vanaf hun site te laten zien, door een koppeling te maken tussen hun site en de centrale database. Terwijl zij via web-formulieren informatie toevoegen aan de centrale database, voorzien zij tegelijk hun eigen site van informatie. Hiermee is deze informatie ook toegankelijk voor mensen die (nog) niet op jouw site terecht zijn gekomen. Wij zijn nog steeds op zoek naar mensen die de informatie willen toevoegen. Als je geinteresseerd bent, neem dan kontakt met ons op via radar@squat.net.
radar@squat.net

Met dank aan de hulp van heel veel mensen, waaronder die van Stressfaktor, OCCII, the Overtoom 301, ACU and off course [squat!net].


West-Nederland Oost-Nederland Zuid-Nederland BelgiŽ Klik je regio: