Important message to all Radar users. Beginning of February 2015, the new Radar https://new-radar.squat.net will replace this old database. The Radar URL will remain the same https://radar.squat.net. It is now time for you to become a user in the new Radar. Please, create yourself a user account, create groups if they are not existing already. Events posted in the old radar will not be migrated into the new one. It is important you post your February events in the new Radar, not only in the old one, in order to remain visible coming months. Please, mail to radar@squat.net if you did not hear from us these last months.
Saturday 24 August
Anarchistische Bibliotheek Anarchistische bibliotheek

Bij de bibliotheek van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) kun je tegen een kleine borg boeken lenen. Er is keuze uit enkele honderden titels in verschillende talen (Nederlands, Engels, Turks, Spaans, Frans, Duits). De collectie omvat theoretische en praktische boeken over onderwerpen als geschiedenis, arbeid, kraken, ecologie, antifascisme & antiracisme, kunst & cultuur en gevangenisstrijd. De meeste boeken zijn geschreven door anarchisten of vanuit een anarchistisch perspectief, maar er zijn ook boeken die niet geschreven zijn door anarchisten en die ook niet expliciet over anarchisme gaan, maar vanwege de ideeën van de schrijver/-fster toch een plaats in de anarchistische bibliotheek verdienen. Ook ligt er een grote hoeveelheid onafhankelijke informatie ter inzage in de vorm van tijdschriften, zoals De As(NL), Buiten de Orde(NL), De Fabel van de Illegaal(NL),Alert(NL) Klasse(NL),De Nar, Uitbraak(BE) en Freedom(UK).

Boeken Lenen
Boeken kunnen gratis worden geleend voor een periode van vier weken tegen betaling van een borg van € 5,- die wordt ingehouden als het boek met schade (anders dan door lezen, bijv. waterschade) wordt teruggebracht. Telefonisch verlengen is één keer mogelijk. Bij zoekraken van het boek moet € 20,- worden betaald om het boek te kunnen vervangen.

De Anarchistische Bibliotheek Amsterdam organiseert ook lezingen.

Anarchistische Groep Amsterdam

De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme. De AGA strijdt voor zelfbestuur en een wereld zonder uitbuiting of onderdrukking waarin geproduceerd wordt naar behoefte en niet voor winst.
De bibliotheek is ook de plek om in contact te komen met de AGA en ideeën uit te wisselen of gewoon een kopje koffie te komen drinken.

Anarchistische Bibliotheek, iedere zaterdag
14-18 uur
Binnenpret, infokafee Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
tel: 020-6790712

een initiatief van
Anarchistische Groep Amsterdam
postbus 16521
1001 RA Amsterdam
aga@squat.net
online: agamsterdam.wordpress.com
opens at: 14:00
price: free entrance
Infokafee Bollox
[ view all events at Infokafee Bollox ]

Infokafee op de Binnenpret sinds 1984.
Informeer je met een uitgebreid assortiment politieke bladen en boeken
onder het genot van een kop (h)eerlijke koffie en idem tosti.
Gedraaid door vrijwilligers gaat alle opbrengst naar kleinschalige politieke initiatieven. Zaterdags Anarchistische Bibliotheek
opening hours:
Maandag tot en met Vrijdag van 14.00 tot 19.00u
Zaterdag Anarchistische Bibliotheek van 14.00 tot 18.00u
offline: 1e Schinkelstraat 14-16
1075 TX Amsterdam
Nederland
fiets, tram 2, einde Vondelpark
online: http://www.xs4all.nl/~binnenpr/bollox.htm
fon: +31-20-6790712
find events
what:
where:
 
 
 find locations
 
 printer-friendly
 
 add events
 
 info
 

Hosted by Squat!net